Pocetna stranica
Informacije o nama
Katalog biljaka
Galerija fotografija
Biljeske - novinski clanci
sadrzaj ovog site-a
 
 
 


Drago nam je da Vam na ovaj način možemo predstaviti našu ponudu.

Već više godina bavimo se uzgojem ukrasnog bilja u prirodnim uvjetima. Uglavnom su to trajnice. Uz ostalo nudimo posebno velik izbor biljaka za kamenjare. U proizvodnji naših sadnica korištenje kemijskih sredstava je minimalno, gotovo zanemarivo. To se vidi po prisutnosti velikog broja leptira, bumbara i pčela na cvjetovima.

Možda mislite da kod nas uzgojene biljke ne odgovaraju uvjetima kontinentalne Hrvatske. Biljke pokrivene snijegom puno lakše prebrode zimu nego u jadranskom zaleđu, gdje uglavnom nema snijega. Buzetska dolina, na sjeveru Istre, ima vrlo jake golomrazice sa temperaturama i do -15 stupnjeva C.

Sve fotografije, koje se nalaze na ovim stranicama, su naše i snimljene su uglavnom u našoj vrtlariji. Njihovo korištenje bez naše suglasnosti nije dozvoljeno.

Svaka Vaša sugestija ili komentar su dobrodošli.

 

Uvjeti prodaje i isporuke

Osim direktne kupovine u vrtlariji, sadnice šaljemo i poštom.

Narudžbe primamo pismeno, telefonom, faksom ili elektronskom poštom, a plaćanje je pouzećem kod primitka pošiljke.

Za razmnožavanje nekih biljaka potrebno je duže vrijeme, a i količinski se ne dobije željena (potrebna) količina. Uz to, biljke nisu proizvodi koje se "naštanca" i uskladišti, već nešto živo i ovisno o više nepredvidivih i od nas neovisnih čimbenika. Zbog toga od nekih vrsta imamo vrlo male količine i molimo za razumijevanje, ako ne možemo isporučiti cijelu narudžbu.

Da bi se izbjeglo ležanje pošiljaka preko vikenda, šaljemo ih početkom tjedna, a na odredište stignu za 2-3 dana. Pomno odabrane i pažljivo spakirane biljke iz Vaše narudžbe isporučujemo poštom, ovisno o vremenskim uvjetima, otprilike od sredine ožujka do sredine svibnja i od sredine rujna do sredine studenog. Očito je da izbjegavamo prehladan i prevruć dio godine. Uz svaku sadnicu priložena je etiketa s imenom biljke. Uz to, neke sadnice po potrebi podrežemo ili odstranimo dio zemlje. Na taj način biljke lakše spakujemo i pošiljka je manje težine. Za slanje paketa težih od 20 kg (na zahtjev kupca i za manje pošiljke) koristimo "hpekspres" uslugu. Troškove pakovanja i slanja snosi kupac. Ti troškovi ovise o težini pošiljke:

- za pakete do 5 kg iznose 35 kn
- za pakete od 5 do 10 kg iznose 45 kn
- za pakete od 10 do 15 kg iznose 55 kn
- za pakete od 15 do 20 kg iznose 65 kn

- treba dodati i trošak pouzeća po poštanskom cjeniku od 7 kn

Pošto priprema pošiljaka oduzima poprilično vremena, molimo cijenjene kupce da uvaže naš uvjet: da naručena vrijednost biljaka ne bude manja od 100,00 kn.

Najveći broj narudžbi stigne nam u proljeće u relativno kratkom vremenskom periodu. Molimo za razumijevanje zbog mogućeg višetjednog čekanja na isporuku u ožujku i travnju.

Ako nas želite posjetiti, molimo Vas da se najavite. Gdje se točno nalazimo možete pogledati na priloženoj karti:

GPS: N 45°24'37,28'', E 13°58'43,11''

Vrtlarija Decora
OPG Angelina Petriševac
Strana 13/2
52420 Buzet

tel: 052 662 181
email: info@decora.hr