•  

O nama

OPG Decora - Vrtlarija Decora
Vlasnik Branimir Petriševac
Strana 13/2
52420 Buzet
MIBPG 215212
email: info@decora.hr
Tel: 052/662 181


Dragi ljubitelji cvijeća, dobro došli u čarobni svijet trajnica! Mi smo mala vrtlarija specijalizirana za uzgoj višegodišnjih zeljastih trajnica. Od petstotinjak vrsta koje imamo u ponudi, samo nekoliko biljaka pripada onima koje ne mogu prezimiti na otvorenom u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Od otvaranja vrtlarije, prije petnaestak godina, pa do danas cilj nam je bio nabaviti, razmnožiti i ponuditi vam i biljke koje se rijetko mogu naći na našem tržištu. To nije bilo nimalo lako i trebalo je puno upornosti, rada i znanja da se stvori ovakav asortiman. Tu ste nam i Vi mnogo pomogli svojom podrškom, prijedlozima i željama. Taj smjer nastojat cemo zadržati i nadalje.

Dugo godina se bavimo uzgojem višegodišnjeg ukrasnog bilja u prirodnim uvjetima. To su zeljaste trajnice, sa posebnom specijalizacijom na Hemerocallise (graničice) i božure. Uz to imamo i lijepi izbor ukrasnih trava.

Možda mislite da kod nas uzgojene biljke ne odgovaraju uvjetima kontinentalne Hrvatske. Biljke pokrivene snijegom lakše prebrode zimu nego u jadranskom zaleđu gdje uglavnom nema snijega. Buzetska dolina, na sjeveru Istre, ima vrlo jake golomrazice sa temperaturama i do -15 stupnjeva C.

Naše biljke su izložene svim vremenskim prilikama i neprilikama i naravno da nisu savršene po izgledu. Ne koristimo nikakva zaštitna sredstva i gnojenje biljaka je relativno minimalno. To sve utječe da se sadnice puno brže prilagode novim uvjetima u Vašem vrtu.

Isporuka sadnica je putem dostavne službe ili pošte. Detaljnije upute za prodaju nalaze se pod naslovom Uvjeti prodaje. Sve fotografije, koje se nalaze na ovim stranicama, su naše i snimljene u našoj vrtlariji. Često je jako teško prenijeti pravu boju cvijeća na fotografiju jer i sam foto aparat kao i ekran od računala mogu promijeniti tonalitet boje. Korištenje slika bez naše suglasnosti nije dozvoljeno.

A sad Vas prepuštamo slikama i podacima na našim stranicama. Uživajte!